Rejser til Usbekistan

Usbekistan langs silkevejen

Alt Rejser tilbyder nu individuelle rundrejser langs den gamle Silkevej i den tidligere Sovjet-republik Usbekistan.

Usbekistan er en uspoleret perle i Centralasien. Her er mange enestående bygninger, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og landet er endnu ikke blevet ”ødelagt” af masseturismen.

Et besøg til Usbekistan er som at dykke ned i 1000 og én nats eventyr, med alt hvad dertil hører af urgamle moskéer, orientalsk arkitektur, kameler og overdådige basarer. De rejsende bliver mødt med en utrolig stor gæstfrihed, og bliv ikke overrasket, hvis de lokale inviterer på te eller endog til et familiefest!

Vores oplæg til en individuel rundrejse er baseret på, at rejsen foregår i egen bil med chauffør (én strækning dog med fly og én med tog) samt lokale, engelsktalende guider, som er med jer i de forskellige byer. Dagene er fulde af seværdigheder og indtryk, men I har også friheden til selv at bestemme. Alt aftales med jeres guider.

Turen på sporet af de oprindelige karavaner, gennem det omskiftelige landskab fra frodige oaser over udtørret ørken til bjerge og plateauer er ment som et oplæg og kan naturligvis justeres, så det passer til jeres ønsker og giver jer en uforglemmelig rejseoplevelse.

 


Bestil nu →  

 

Info

10 dage/9 nætter i Usbekistan

Anbefalede rejseperioder:
Medio marts til primo juli & ultimo august til medio november

Pris pr. person i delt dobbeltværelse, gældende i perioden 01.01-31.12.2020:
Ved 2-3 personer:    DKK 9.995,-
Ved 4-5 personer:    DKK 8.495,-
Ved 6-9 personer:    DKK 7.895,-
Tillæg for enkeltværelse: DKK 1.695,-

Prisen inkluderer:
– 9 overnatninger på 3-4* hoteller på dobbeltværelse, inkl. morgenmad
– Indenrigsfly Tasjkent-Urgench

– Tog Samarkand-Tasjkent
– Al transport i egen bil med chauffør
– Lokale engelsktalende guider undervejs
– Alle adgangsbilletter til museer
– Turistskat i Usbekistan (2 USD pr. nat)

Prisen inkluderer ikke:
– Fly København-Tashkent tur/retur. Priser fra DKK 3.000,-. Kontakt os for bedste pris på flybilletter!
– Afbestillings- og rejseforsikring
– Evt. foto- og videogebyr under sightseeing
– Alt ikke nævnt under 'Prisen inkluderer'
 

Program


Dag 1: Ankomst til Tasjkent.

I ankommer normalt tidligt om morgenen til Tasjkent. Efter pas- og toldkontrol møder I jeres turguide, som vil være med jer i Tasjkent. I køres til jeres hotel, hvor I kan checke ind og få morgenmad.
Efter morgenmaden er der tid til afslapning. Om eftermiddagen skal I på en bytur i Tasjkent, hvor I vil se hovedstadens vigtigste seværdigheder: Khast Imam-komplekset, Amir Timur og Uafhængighedspladsen. I besøger også den flotte metro og et lille hyggeligt museum for kunsthåndværk. Endvidere besøges et museum som tidligere var hjem for en russisk diplomat. I dag huser muséet vidunderlige eksempler på usbekisk nationalbroderi, keramik og træudskæringer.


Dag 2: Fly Tasjkent-Urgench. I bil fra Urgench til Khiva

I checker ud af jeres hotel, og køres til lufthavnen. Efter en kort flyrejse til Urgench (ca. 1 time) køres I til Khiva (ca. 40 min.). Resten af dagen på egen hånd, hvor I bl.a. kan nyde solnedgangen fra det ældgamle Kunya Ark-slot. Om aftenen foreslår vi, at I prøver de lokale grønne dildnudler (Shuvit-Oshi).Overnatning på et hotel i centrum af Khiva.


Dag 3: Khiva

Dagen til sightseeing i Khiva, som bl.a. inkluderer Khans harem, hvor I første gang ser de smukke blå kakler, som er et usbekisk visitkort. Herefter besøges Juma-moskeen, med sine 212 gamle ornamenterede træsøjler fra 1200-tallet, og bymuren, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Islam Khoja-komplekset er også et ”must” i denne ca. 2000 år gamle by.


Dag 4: I bil gennem ørkenen Khiva-Bukhara

 I dag er der en lang rejse gennem Kara-Kum ørkenen. I skal køre i ca. 8 timer, naturligvis med mange stop undervejs til fotos. Vi anbefaler, at I køber ind til turen på et marked i Khiva. På denne eksotiske tur ser I smukke ørkenlandskaber, og med lidt held nomader med deres kameler. I ankommer om aftenen til Bukhara, og checker ind på jeres hotel.


Dag 5: Bukhara

 I er nu nået til Silkevejens knudepunkt. Bukhara er det perfekte sted for shopping efter broderier og tæpper (husk at prutte om prisen!). Derudover byder byen på mange smukke seværdigheder. I kommer på en sightseeing, hvor I bl.a. besøger centralasiens ældste islamiske mausolæum, oplever, hvordan de parirfine silketæpper laves og spiser den lokale ret ”plov”. 


Dag 6: Bukhara og omegn

I fortsætter sightseeing, nu udenfor Bukhara. I besøger Emirens palads og en unik madrasa med sine fire karakteristiske minareter. Resten af dagen på egen hånd i Bukhara.


Dag 7: I bil Bukhara-Shahrisabs-Samarkand

I forlader nu Bukhara og begiver jer på vej til endnu en vigtig by på Silkeruten: Samarkand! Undervejs besøges et keramikværksted, som er kendt for sin Gijduvan-tradition. I oplever nu et andet landskab efter ørkenen, idet I på denne rute kører igennem et smukt bjergrigt område. I gør holdt i Shahrisabs, som er Timur Lenks fødeby. Timur Lenk var Usbekistans store krigsherre fra det 14. årh. I Shahrisabs ser I bl.a. hans mausoleum, som han byggede til sig selv, men hvor han aldrig blev begravet (hans grav befinder sig i tæt på Samarkand). I ankommer til Samarkand om aftenen, og køres direkte til jeres hotel, som ligger ved Guri Emir.


Dag 8: Samarkand

Samarkand er en frodig oase midt i ørkenen, med vindruemarker og granatæbleplantager. Her ligger nogle af landets smukkeste eksempler på islamisk arkitektur: Registan-komplekset, Shah-i-Zinda Necropolis og Timur Lenks mausolæum Guri Emir. Guiden vil vise jer rundt hele dagen, og vil anbefale nogle restauranter, hvor der serveres shashlik (shish-kebab), som er Usbekistans nationalspise.


Dag 9: I tog Samarkand-Tasjkent

I forlader jeres hotel og kører til stationen for at tage toget tilbage til Tasjkent. I kører forbi bomuldsmarker – også kaldet Usbekistans hvide guld - og er I heldige, kan I se tungt belæssede æselkærrer på vejene. Ved ankomsten til Tasjkent bliver I hentet på stationen og kørt til jeres hotel. Eftermiddagen er på egen hånd, og vi anbefaler, at  I klarer den sidste shopping inden hjemrejsen i Chorzu-bazaren, hvor I kan bruge jeres sidste ”som ” (= den lokale møntfod) på krydderier, smykker, tørret frugt, keramik mm. I hviler på jeres hotel indtil afgang mod lufthavnen.


Dag 10: Afrejse

I hentes på hotellet og køres til lufthavnen for afrejse mod Europa.


Se er detaljeret program

 


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620