Rejser til Mongoliet

Navnet vækker forestillinger om galopperende vilde heste, om kameler i Gobiørkenen og ikke mindst om den mest berømte mongol i alle tider: Djengis Khan. Mongliets uspolerede natur og nomadebefolkningens traditionelle levevis giver én følelsen af, at tiden er stået stille her i århundreder. Men Mongoliet har gennemgået store forandringer.

I mere end syv årtier har landet fungeret som satellitstat for Sovjetunionen og i 1992 blev kommunismen afløst af markedsøkonomi. 750.000 af Mongoliets ca. 2.9 mill. indbyggere bor i landets hovedstad Ulan Bator, som er en spændende, moderne hovedstad med skyskrabere og masser af biler, men ikke mere moderne end at en ko snildt kan stoppe trafikken.

En særlig attraktion er byens smukke buddhistkloster. Også landets gamle hovedstad, Karakorum (Kharkorin), der ligger 350 km sydvest for Ulan Bator er et besøg værd. I den sydlige del af Gobi-regionen er verdens næststørste ørken: Gobiørkenen. Her kan man få et indblik i ørkennomadernes livsstil, og man kan tilmed finde dinosaurknogler og –æg!

Nationalparken Terelj ligger kun en times kørsel fra Ulan Bator. Her er særprægede klippeformationer, frodige dale, floder med helt rent vand og bjerge beklædt med fyrretræer.  

Alt Rejser tilbyder en rejse til den store Nadaam-festival, som finder sted i juli 2017 samt ekspeditioner i Mongoliet med fire forskellige afrejsedatoer i 2017.

Rejsetilbud


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620