Rejser til Baltikum

Tre små lande på den anden side af Østersøen, tre gamle hoevdstæder med pragtfuld arkitektur og genfødt kultur, tre nationer med turbulent historie – tre spændende rejsemål, som for hvert år tiltrækker flere og flere turister...

Estland, Letland og Litauen går tit under fælles betegnelsen – Baltikum. De tre lande har meget til fælles, men også deres typiske særpræg, hvilket gør dem unikke og uforlignelige. Kendt og beskrevet allerede i begyndelsen af vor tidsregning – dengang som Baltija eller Baltica.

 

Alt Rejser har i snart 40 år arrangeret rejser til det de baltiske lande, både for individuelle rejsende og for grupper. Vi kan tilbyde mange forskellige rejser med faste afrejsedatoer i 2017 – se nedenfor under ”Rundrejser”. Men vi arrangerer også rigtig mange skræddersyede ture, også i kombination med Rusland – så ring endelig, hvis I gerne vil en tur til de baltiske lande, hvis jeres ønsker ikke passer med de ture, vi tilbyder nedenfor. Vi sender gerne et pristilbud på lige netop jeres rejse!


Estland

Baltikums mindste land og samtidig dét land, som har tættest tilknytning til Danmarks historie. I mere end 100 år blev landet regeret fra Danmark, og hovedstadens navn – Tallinn (stammer fra estiske ”Taani Linn”) – betyder ”danskernes by”.
Grundet Estlands strategiske beliggenhed, som en forbindelse mellem øst og vest, har historien levnet mange minder om svundne tider, i form af russisk -ortodokse kirker, landsbyer med svenskklingende navne, tyske herresæder og danske slotte.
Det moderne Estland har udviklet sig med lynets hast, og byder idag på komfortable hoteller og hyggelige restauranter.

Læs mere om Tallinn her


Letland

Et land hvor forskellige kulturer og epoker mødes, hvor gammelt og nyt supplerer hinanden. I lange tider har Letland været et eftertragtet mål for alskens erobrere, ordens- og korsriddere, som med jævne mellemrum har invaderet landet. Derfor kan man her opleve en enestående blanding af lettisk, tysk, jødisk, svensk, dansk, russisk og polsk kultur.

 

Letlands smukke hovedstad Riga fyldte 800 år i 2001. Riga er en gammel hansestad og Baltikums største by med 790.000 indbyggere.

Baltikums ”Lille Paris”, som Riga tit kaldes, er verdensberømt for sine mange Art Nouveau-bygninger, grønne parker og den nyrestaurerede gamle bydel med flotte katedraler og huse helt tilbage fra 1200-tallet.

Læs mere om Riga her


Litauen

Litauen er Baltikums største land – både hvad angår areal og befolkning. Der findes mange gamle borge og slotte i Litauen, f.eks. den berømte Trakai-borg fra 1300-tallet. Det er en af landets største turistattraktioner og oldtidens hovedstad, beliggende i utrolig smukke omgivelser på en lille ø ude i en sø. Litauen har også en fantastisk Østersøkyst, med havnebyen Klaipeda, det Kuriske Næs med nogle af Europas største sandklitter og man finder stadig rav på stranden…. Der er byer i verden, som man – efter at have været der én gang – husker resten af livet. De fleste af dem er gamle byer omgivet af fortidens mysterier, hvor det er lykkedes at bevare de svundne tiders romantiske stemning. Dette vil absolut gælde for Vilnius – én af Europas ældste hovedstæder.

Læs mere om Vilnius her

 


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620