Magiske Serbien

 

Serbien er et spændende og alsidigt land, der byder på utroligt mange oplevelser – både når det drejer sig om natur, kultur og historie, er der noget for enhver.

På denne tur er der lagt vægt på landets historie og I oplever både den ældgamle hovedstad og bjergene i det centrale Serbien.

 

Info for rejsen

5 dage/4 nætter 

2021 

 

Pris pr. person ved 2 pers. i dobbeltværelse: DKK 7.895

Pris pr. person ved 4 pers. i dobbeltværelse: DKK 5.995
Enkeltværelse tillæg: (ved min. 2 rejsende): DKK 890 


Prisen inkluderer:

 

•    3 nætter på dobbelt- eller enkeltværelse inkl. morgenmad på 4* hotel i Beograd      

( hotel Prag eller lign)

•    1 nat på dobbelt- eller enkeltværelse inkl. morgenmadpå 4* hotel i Zlatibor city center (hotel (Dunav resort eller lign. halvpension)

•    3 frokoster – dag 2, 3 og dag 4

•    1 aftensmad på den lokale restaurant – dag 1

•    Transport lufthavn-hotel t/r i egen bil med chauffør
•    Udflugter med engelsktalende guide iflg. programmet

•    Alle entreer iflg. programmet

 

Prisen inkluderer ikke:
•    Fly til Beograd – Kontakt os for bedste pris på flybilletter! 
•    Afbestillings- og rejseforsikring

•    Drikkevarer

 

OBS! Det er muligt at forlænge eller afkorte opholdet - ring for et godt tilbud

Program

Dag 1 – Ankomst til Beograd md sightseeing

Ved ankomsten til lufthavnen bliver I hentet og kørt på en sightseeingtur i byen.

Beograd er med sin 7000 år gamle historie en af Europas ældste hovedstæder. Byen var hovedstad i Jugoslavien fra slutningen af 1. verdenskrig i 1918 og frem til 2003 – fra den 4. februar 2003 blev den hovedstaden i Serbien og Montenegro, indtil Montenegro i 2006 løsrev sig for at blive en selvstændig stat.

’Beograd’ betyder ’den smukke hvide by’, og smukt ligger den mellem de to floder Donau og Sava - denne spændende ældgamle metropol byder på et væld af både arkitektoniske perler og kulturel rigdom, og I skal på opdagelse i byen.

I vil se nogle af de vigtigste seværdigheder:

Det berømte Kalemegdan Fort, et af de ældste i Europa, gemmer på mange ældgamle hemmeligheder i de underjordiske labyrinter. Ifølge legenden, begyndte romerne, efter at have besat fortet, at grave flugttunneller under det, for at kunne overraske eventuelle angribere bagfra. Allerede i begyndelsen af arbejdet stødte de på den oprindelige labyrint og besluttede at udforske den…mange så aldrig dagens lys igen, og de få, der undslap, talte aldrig igen.  Da kelterne slog sig ned i Beograd før romerne, bragte de deres guder med sig, og ifølge legenden valgte disse på grund af byens skønhed ,at bygge deres palads under deres tilbederes by, hvor man den dag i dag stadig kan mærke den ældgamle mystik!

Nikola Teslas museum, som er en enestående videnskabelig og kulturel institution, der forvalter Nikola Teslas oprindelige og personlige arv. Nikola Tesla var en amerikansk videnskabsmand af serbisk oprindelse og er mest kendt for sin opfindelse af vekselstrømsmotoren.

Dagen slutter med ankomst til jeres hotel, hvor middag serveres.

Dag 2 – Viminacium – Golubac-fortet

Det mystiske Østen venter på denne tur langs Donaufloden mod fortiden. Det første stop på denne tidsrejse er Viminacium, en af de bedst bevarede romerske bopladser på Balkan. På  turen, gennem denne for længst glemte  by, vil I høre historierne om Hades, og hvorfor indgangen til den anden verden fandtes netop her.

Turen langs Donau fortsætter til det fantastiske Golubac-fort, der ligger ved indgangen til Djerdap Kløften, også kaldet Jernportene, som ligger ved den bredeste del af Donau. Det mest imponerende ved fortet er uden tvivl dets 10 tårne, der er indbyrdes forbundet med en række mure.

Der er frokost  i Golubac, inden I kører tilbage til Beograd, og resten af dagen er på egen hånd.

Dag 3 – Woodentown – Zlatibor

Efter morgenmaden går turen til det smukke vestlige Serbien via Morava Kløften til regionen Zlatibor, med de smukke bjerge Tara og Mokra Gora.

Herfra går turen videre til Crvengrad – Woodentown – en lille etnisk landsby med en trækirke, en plads, brolagt med trækvadrater og omgivet af træhuse. Idéen med at bygge byen kom i forbindelsen med optagelserne af filmen ”Livet er et Mirakel” af den verdensberømte instruktør Emir Kusturica.

Frokost i Drvengrad , inden turen går videre til det berømte Zlatibor Mountain, et stort bølgende plateau, der gennemskæres på kryds og tværs af floder og bjergbække og er tæt bevokset med græs og fyrreskov.

Her tjekker I ind på jeres hotel. 

Dag 4 – Zlatibor – Vodopad Gostilje – Stopica Grotten – Beograd

Efter morgenmaden går turen til det smukke Vodopad Gostilje og den surrealistiske Stopica Grotte. Stopica Grotten er opdelt i fem afdelinger: den lyse hal, den mørke hal, den store hal med flagermus, kanalen med badene og flodkanalen.

Herfra fortsætter turen til den historiske Terzica Avlija Terzica Avlija Gård i landsbyen Zlakusa, hvor I vil se eksempler på den typiske serbiske landsby arkitektur og en enestående etnografisk udstilling i det fri. Zlakusa har i århundreder været kendt for sit pottemagerkunsthåndværk. Efter en guidet rundtur får I et traditionelt måltid.

Herfra kører I tilbage til hotellet i Beograd, hvor I har den sidste aften på egen hånd.

Dag 5 – Hjemrejse

Efter en spændende tur rundt i Serbien er det blevet tid til at rejse hjem. I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen.

 

 


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620