Udflugter i Moskva

Nedenfor et udvalg af vore mange udflugter med guide i Moskva.
Turene kan gennemføres med engelsk- eller dansktalende guide, og nogle af seværdighederne kan besøges med offentlig transport, hvilket bliver en billigere løsning end hvis man bliver kørt i privat bil. 

For priser, kontakt venligst Alt Rejser.

 


 

 

Byrundtur i Moskva i bil

Der er mange højdepunkter på en byrundtur i Moskva. Bliv betaget af storheden og føl historiens vingesus på verdens 4. største plads, Den Røde Plads. Her har Skt. Vasilij katedralen med de karakteristiske løgkupler stået siden 1500-tallet, her ses Ruslands Historiske Museum, Kreml, Indkøbscentret GUM og det historiske Leninmausoleum.

Man passerer den i år 2000 genopførte Frelserkatedral, Moskvas største katedral, det moderne symbol på Den Ortodokse Kirkes genrejsning efter det kommunistiske Sovjetunionen. Turen går forbi Nyjomfruklostret fra 1500-tallet, Moskvas Statsuniversitet (MGU), hvorfra der er en panoramaudsigt ud over hele Moskva, det berømte Bolsjoj Teater og meget meget mere.

En byrundtur i bil kan kombineres med besøg i Skt.Vasilij katedralen på Den Røde Plads, i Nyjomfruklosteret og/eller i Frelserkatedralen.


Byrundtur i Moskva med metro

Moskvas metro er uden sammenligning jordens flotteste metro! Ikke alene er den ren, velholdt og velfungerende, men den er også et helt unikt stykke kunst-, kultur- og arkitekturhistorie. Det er verdens andenmest benyttede metrosystem og også et af de ældste. Den åbnede i 1935.
Selvom metroen til stadighed udbygges med flotte stationer, er dens store attraktion dens første seks linier fra 1930erne og 1950erne. Mange af stationerne på disse linier er pragteksempler på den mest monumentale og storslåede arkitektur og kunst fra denne tid. Stationerne er udsmykket med værker skabt af nogle af den socialistiske realismes største kunstnere og alle steder fra stråler energi og glæde og tro på en lysende fremtid for sovjetborgerens hverdag. Læs mere om Moskvas Metro her

En byrundtur med metro kan kombineres med besøg i Skt.Vasilij katedralen på Den Røde Plads eller med en gåtur på Arbat-gaden


Skt. Vasilij katedralen

Den brogede og fantasifulde Vasilij katedral på den Røde Plads er nok en af de mest fotograferede bygninger i Rusland. Den russisk-ortodokse katedral blev bygget i 1555-1561 under Ivan den Grusomme til minde af erobringen af Kazan 1552. Efter en renovering i 2008 er Vasilij katedralen i flot stand.
Lukkedag: onsdag samt sidste tirsdag i måneden


 


Bolshoi-teatret

Dette smukke og kendte teater i hjertet af Moskva gennemgik 6 års totalrenovering i årene 2005-2011. I dag fremstår teatret som et moderne koncerthus med avanceret teknisk sceneudstyr. Billetter til forestillinger kan være svære at bestille – man skal være tidligt ude og de er dyre. Alt Rejser kan nu som alternativ tilbyde en times rundvisning inde i bygningen med engelsktalende guide, hvor man ser den overdådige gamle scene samt tilstødende foyer, Beethoven Sal mm.


Frelserkatedralen

Den første katedral stod færdig i 1860, som et symbol på sejren over Napoleon i 1812. Stalin beordrede katedralens nedrivning i 1931 for i stedet at opføre et monument til hyldest for Sovjetunionen. Monumentet blev aldrig bygget, i stedet blev byggegrunden brugt som en udendørs swimming pool. I 1990 fik den russisk-ortodokse kirke tilladelse til at genopføre katedralen, og i 2000 åbnede katedralen i al sin prag


Nyjomfruklostret

Nyjomfruklostret har en lang historie bag sig som et af de vigtigste klostre i Moskva-området. Det var her, de fornemme adelfamiliers døtre levede klosterlivet, og det var her en hel del tsarinaer og fyrstinder med og mod deres vilje levede som nonner. Blandt andet Ivan den Grusommes svigerdatter, der var blevet enke efter Ivan den Grusommes mord på sin egen søn. Klostret blev bygget i starten af 1500-tallet, og det tjente dels som kloster og dels som fort. Det store klosterområde rummer flere smukke kirker, ikke mindst den store Smolensk-katedral, der blev bygget samtidig med klostrets anlæggelse i 1524-25. Klostret er i dag et fungerende nonnekloster.
Lukkedag: tirsdag samt første mandag i måneden.


Kreml inkl. Kremls katedraler

Moskva er Ruslands centrum, Kreml er Moskvas centrum, og Katedral-pladsen er Kremls betagende centrum. Det var her de store fyrster og tsarers liv begyndte og endte. De blev døbt og gift i Bebudelses Katedralen, kronet i Himmelfartskatedralen (Uspenskij Sobor) og begravet i Ærkeenglen Michaels Katedralen. Indenfor Kremls mure findes mange andre bygninger, hvoraf en del er fungerende regeringsbygninger. F.eks. Senatet og Kongressen. Her findes også Kongres-paladset, der tidligere blev brugt til kommunistpartiets kongresser, og som i dag er koncertsal. Og så er der Kreml-murene, et imponerende vidnesbyrd om Middelalderens Rusland. Lukkedag: torsdag


Rustkammeret i Kreml

Et besøg til Kreml kan kombineres med en rundvisning i Rustkammeret, som er Ruslands ældste museum. Her findes en stor samling af personlige ejendele, som har tilhørt de russiske zarer og religiøse ledere gennem tiderne (bl.a. Katerina den Stores kroningskjole), våben og smykker og kunstgenstande fremstillet af Fabergé.
Lukkedag: torsdag


Tretjakov-galleriet (det gamle)

Moskvas store kunstmuseum med russisk kunst tilbage fra 1100-tallets ikonmaleri til moderne tid. Tretjakov var en rig købmand, som i 1800-tallet udstillede sin gigantiske kunstsamling for offentligheden. Han lod et museum bygge, der i sig selv er en seværdighed. Museet blev i slutningen af 1990’erne udbygget og står i dag gennemrestaureret og parat til at modtage tusindvis af gæster. Snyd ikke dig selv for et unikt indblik i russisk kunst.
Lukkedag: mandag


Tretjakov-galleriet på Krymsky Val (det nye)

Moskvas museum for avant-garde kunst er Tretyakov-galleriet på Krymsky Val. Her udstilles moderne russisk kunst og installationer fra det 20. og 21. årh., med værker af Kandinsky, Chagall, Filonov og Popova.
Lukkedag: mandag


Pusjkin-museet

Ruslands næststørste samling af vesteuropæisk kunst befinder sig på Pusjkin-museet i Moskva. Her er tidlige byzantinske ikoner, koptiske portrætter, italiensk renaissance, hollandske Still Lebens. Her findes malerier af Rembrandt, Rubens, Poussin, Barbysson og de franske impressionister. Museet rummer også en velassorteret samling af egyptiske mumier, statuer, manuskripter og sarkofager. Og så finder man her på Pusjkin-museet Henry Schlimanns enestående fund af guldskatte fra Troja.
Lukkedag: mandag


Museet for den store Fædrelandskrig

Museet åbnede i 1995 og er dedikeret til 2. Verdenskrig, som i Rusland kendes som ”Den store fædrelandskrig”. På over 14.000 m2 udstilles genstande fra krigen, og en stemningsfuld mindehal over de faldne soldater giver den besøgende indblik i det ufattelige tab, som Sovjetunionen led under krigen. Museet er omgivet af en stor park, hvor man kan bese militærkøretøjer og andet krigsmateriel.
Lukkedag: mandag samt sidste torsdag i måneden.


Borodino Panorama-museet

Panorama-museet åbnede i 1912 for at markere 100-året for slaget ved Borodino, som fandt sted mellem den franske og den russiske hær i 1812. Museets hovedattraktion er et 115 m cirkelformet maleri, som skal forestille slaget som det fandt sted på klokkeslaget 12.30 d. 7. september 1812.
Lukkedag: fredag samt sidste torsdag i måneden.


Sejltur på Moskva-floden

Det er altid dejligt at se en by fra vandsiden. På denne rolige sejlads på Moskva-floden passerer man nogle af de største seværdigheder i byen: Peter den Store-monumentet, Frelserkatedralen, Gorki-park og Kreml, som er et fantastisk syn fra båden.
Sejladsen kan kombineres med frokost eller aftensmad ombord.


Sergiev Posad

Ca. 75 km nordøst for Moskva ligger Ruslands svar på Vatikanet i Rom: – Sergiev Treenighedsklosteret, som er byens største attraktion. På klosterområdet, som er omgivet af en mur ligesom Kreml i Moskva, findes flere kirker fra 1400 og 1500-tallet, og stedet er det helligste valfartssted i Rusland. Byen var i Sovjet-tiden kendt under navnet Zagorsk.

 


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620