Kaukasus’ glemte skatte

Kaukasus’ glemte skatte

Dag 1 – Afrejse til Armenien

Dag 2 – Sightseeing i Jerevan

Dag 3 – I religionens og vinens tegn

Dag 4 – I historiens fodspor

Dag 5 – Undervejs til Dilijan (145 km)

Dag 6 – Undervejs fra Dilijan til Tbilisi

Dag 7 – Byrundtur i Tbilisi

Dag 8 – Via Mtskheta til Gudauri (270 km)

Dag 9 – Op i højderne på vej tilbage til Tbilisi (200 km)

Dag 10 – Vin og kærlighedens by

Dag 11 – Hjemrejse
​​​​​


Bestil nu →  

Info

Armenien og Georgien
11 dage/10 nætter


Afrejser:

 jan-nov.2020    

 

Priser:

Pr. person i delt dobbelt-/tosengsværelse
baseret på 3* hoteller                                             DKK 12.995,- 
Merpris for opgradering til 4* hoteller pr. person    DKK   1.550,-

 

Tillæg:
Enkeltværelse, 3* hoteller                                      DKK  1.975,-
Enkeltværelse, 4* hoteller                                      DKK  2.995,-
Halvpension (8 x middag) pr. person                     DKK  1.350,-
Helpension (9 x frokost, 8 x middag) pr. person    DKK  2.650,-

 

Prisen inkluderer:

    • 4 nætter på hotel i Jerevan
    • 1 nat på hotel i Dilijan
    • 4 mætter på hotel i Tbilisi
    • 1 nat på hotel i Gudauri
    • Transport jf. program 
    • Adgangsbilletter
    • 4x4 kørsel i Kazbegi
    • Morgenmad alle dage
    • 1 middag i Gudauri
    • Engelsktalende guide undervejs
    • 1 flaske vand pr. person pr. dag
    • Vinsmagning på nævnte vingårde

 

Prisen inkluderer ikke:
    • Flybilletter mellem Danmark- Armenien/Georgien-Danmark
    • Drikkepenge
    • Frokoster og middage (kan tilkøbes)
    • Alkoholiske drikke
    • Afbestillings- og rejseforsikring
    • Alt ikke nævnt under ’inkluderet’.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse til Armenien
Afrejse fra Danmark til Jerevan med et enkelt skift undervejs. Afhængigt at flyselskabet ankommer I sent om aftenen/tidligt om morgenen næste dag. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel.


Dag 2: Sightseeing i Jerevan
Efter morgenmaden bliver I hentet af jeres guide. Dagens byrundtur går til Jerevans smukkeste seværdigheder, som for eksempel Republic Square med Stentæppet på midten, der dækker over 3000 års historie. Andre seværdigheder på programmet er: Det store Opera- og Balletteater, Cafesjian Museum of Modern Arts, Mother of Armenia-monumentet samt mindesmærket for det armenske folkedrab under osmanniske rige. 
Senere på dagen kører I til Ejmiatsin, der er det religiøse centrum for alle Verdens armenere og en af Verdens første kristne bygningsværker.
Sidst på dagen kører I tilbage til Jerevan for at besøge en af Jerevans mest berømte seværdigheder: Brandyfabrikken, hvor der vil være mulighed for at smage to slags brandy. Resten af dagen er på egen hånd.


Dag 3: I religionens og vinens tegn
Efter morgenmaden kører I til Khor Virap – det tætteste punkt på Mount Arat. Khor Virap blev bygget som et fængsel, og her sad Gregor Lysbringeren, der grundlagde den armenske kristne kirke, fængslet i 14 år som straf for at prøve at sprede kristendommen i Armenien. Til sidst blev han frigivet, og han endte med at indføre kristendommen i Armenien, der som det første land optog den som statsreligion.
Derfra kører I til Noravank og besøger klosteret, der blandt andet har en kirke i to etager, der rejser sig mellem de røde klipper. Eksistensen af den anden etage symboliserer vejen til Gud, hvor vejen tilbage er langt vanskeligere. Klosteret stammer fra det 13-14. århundrede.
På vejen tilbage til Jerevan besøger I Areni vingården, hvor I kan smage en af Armeniens bedste vine. Man har i dette område fundet verdens ældste vingård (6000 år). 
I kører tilbage til Jerevan, og resten af dagen er på egen hånd.

 

Dag 4: I historiens fodspor
Efter morgenmaden kører I til Armeniens historiske museum, der er første skridt på jeres rejse tilbage i tiden. Herfra går turen videre til Garnis hedenske tempel, der kan dateres tilbage til det 1. århundrede og var sommerresidens for kong Tiridat den 3. af Arshakuni-dynastiet. Desværre er alle bygningerne ikke intakte i dag. Garni er det eneste eksisterende hellenistiske tempel i Armenien i vore dage og minder i struktur om Parthenon med sine 24 søjler, der symboliserer døgnets 24 timer.
Efter frokost fortsætter rejsen til et af Armeniens mest fantastiske klostre: Geghard, som er et af de mest berømte monumenter i Armenien og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Myten siger, at den helende kilde inde i kirken kan kurere enhver sygdom, hvis man blot tager en enkelt slurk fra den. Geghard-klosteret er optimalt til at synge spirituelle sange på grund af sin fænomonale akkustik.
I kører tilbage til Jerevan, og resten af dagen er på egen hånd.


Dag 5: Undervejs til Dilijan (145 km)
I kører først til Sevan Lake, som er den næststørste ferskvandssø i verden. Ved ankomsten til Sevan, har I mulighed for at klatre op ad trappen til Sevanavank-klostret (4-9. århundrede) og nyde udsigten over den glitrende blå sø fra bakken. I fortsætter mod nord gennem en tunnel og kommer ud i et helt andet klima og landskab, når I kommer til Dilijan, et område af Armenien, der er særligt berømt for sin fugtighed og sine skove. I besøger Goshavank-klosteret, der ligger i landsbyen Gosh på en grøn bakke. Klosteret blev grundlagt i det 12. århundrede og har siden da været et center for læring.
Senere besøger I det smukke hvide Haghartsin kloster. 
Der vil være en kort tur rundt i Dilijan, og resten af dagen er på egen hånd. 


Dag 6: Undervejs fra Dilijan til Tbilisi
I checker ud fra hotellet efter morgenmaden. Undervejs kommer I forbi de imponerende klostre Sanahin og Haghpat fra det 10. århundrede, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter en tur rundt i dette smukke område, kører I til den armensk-georgiske grænse, for at fortsætte jeres videre rejse. 
Efter grænseformaliteterne skifter I guide og chauffør og kører til Tbilisi.


Dag 7: Byrundtur i Tbilisi
I dag skal I en tur rundt i Tbilisi, der blev grundlagt af Vakhtang Gorgasali, den georgiske konge af Kartli (Iberia), som gjorde byen til sin hovedstad i det 6. århundrede. Byen er et vigtigt industrielt, socialt og kulturelt centrum. 
Byrundturen omfatter blandt andet: Metekhi-kirken, der er opført på klippen med udsigt over Mtkvari-floden, de berømte Svovlbade, der også ligger i den gamle bydel på den anden side af floden. I det samme kvarter tager I tovbanen til Narikala-fortet, der kaldes Tbilisis moderfort og er et oldgammelt symbol på byens forsvar. Det blev grundlagt i det 4. århundrede på nogenlunde samme tid som byen selv. 
Gå en tur på Meidani Square og ad Shardeni-gaden med de fashionable og hyggelige caféer og kunstgallerier, fortsæt forbi Sioni Katedralen og Anchiskhati Basilikaen og videre til Nationalmuséet, hvor I kan udforske Georgiens gyldne skatte. 
Turen fortsætter til Rustaveli-gaden, hvor I vil se Tbilisis Opera- og Balletteater, Rustaveli Teatret, såvel som adskillige caféer og kunstgallerier, der bidrager til en spændende og international atmosfære.


Dag 8: Via Mtskheta til Gudauri (270 km)
Efter morgenmaden kører I til den tidligere hovedstad, Mtskheta, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her besøger I ’Jvari Church’ – et kloster, der blev bygget i det 6. århundrede, og som ligger på en klippetop med udsigt over de to floder, der løber sammen, og Svetitskhoveli-katedralen. Denne katedral blev opført i det 11. århundrede og er kristendommens vugge i Georgien. Jesu klædedragt siges at være begravet i katedralen, som derforanses for at være det helligste sted i landet.
Herfra kører I videre til Gori, der blev grundlagt af en af Georgiens største konger, David IV, også kendt som David IV (1089-1125). Byen er imidlertid bedre kendt som hjemby for Josef Stalin, og I besøger hans museum. Bagefter går turen til Uplistsikhe, ’Herrens Fort’, som er den ældste klippehuleby i Georgien. Byen er opført på Mtkvari-flodens venstre bred. Den har opførelser, der kan dateres tilbage til fra 2000 år f.v.t. til den sene middelalder og er kendt for sin enestående kombination af forskellige stilarter. 
Den sidste del af turen går til Gudauri, hvor I overnatter.


Dag 9: Op i højderne på vej tilbage til Tbilisi (200 km)
I dag går turen til Kazbegi. Det er en ufatteligt smuk tur fra Gudauri langs med floden Tergi op til Stepantsminda – områdets vigtigste by. Fra centrum kører I med firehjulstrækker gennem de smukke dale og skove op til Gergeti Trinity Church, der ligger i 2170 meters højde. Her kan I se en af de højest liggende gletchere i Kaukasus: Mt. Kazbegi (5047 m). 
På vejen tilbage besøger I Ananuri-fortet fra det 17. århundrede, inden turen slutter i Tbilisi.


Dag 10: Vin og kærlighedens by
Turen går fra morgenstunden til Sighaghi ’kærlighedens by’, der ligger på ruinerne af et fort med tårne og indgange fra det 18. århundrede. Klatrer man op i et af tårnene, får man en betagende udsigt over Alanzani-dalen.
Undervejs besøger I Skt. Ninos kloster i Bodbe, og herfra går turen til klosterkomplekset Gremi, der i middelalderen var den vigtigste by i området og en af de vigtigste byer på Silkevejen.
Herfra kører I til Tsinandali og besøger muséet for prins Aleksander Chavchavadze med den smukke have og vinkælder. Aleksander Chavchavadze arvede denne landsby, der ligger Alazany-dalen, efter sin far, prins Garsevan. Han satte ejendommen i stand og byggede Georgiens ældste og største vingård.
Efter besøget på vingården kører I tilbage til Tbilisi.


Dag 11: Hjemrejse
I bliver kørt til lufthavnen for at rejsen hjem til Danmark.


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620