Rejser til Iran

Iran

Alt Rejser har længe lavet visum til Iran, og vi er glade for nu også at kunne tilbyde individuelle rundrejser til det gamle Persien.
Iran er rig på kulturarv og gamle traditioner. I mange år var landet lukket, men de seneste år er der blevet lukket mere og mere op for mulighederne for at besøge dette spændende og alsidige land. Den gamle Silkevej gik blandt andet gennem Persien, og den dag i dag kan man se sporene overalt – Iran er en smeltedigel med mange forskellige civilisationer, der mødes både i arkitektur og kultur.
Vi har valgt at sammensætte en rundrejse, der går gennem det klassiske Iran og giver en alsidig indsigt i dette spændende land, der byder på mere end 20 seværdigheder på UNESCOs Verdensarvsliste. Turen er et forslag til en rundrejse, som er lagt an på, at I også har dage på egen hånd, hvor I kan udforske de enkelte byer nærmere. Det er naturligvis muligt at tilpasse turen, så den passer til jeres særlige ønsker.


Bestil nu →  

Priser for 2019

13 dage/12 nætter

Anbefalede rejseperioder:
Primo april til ultimo maj og ultimo august til medio oktober.
 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Ved 2-5 personer                        DKK 21.195,-
Ved 6-9 personer                        DKK 17.795,-
Ved 10 personer eller mere        Kontakt os for særligt tilbud

​​​​
Prisen inkluderer:

 • 12 nætter på 4* hoteller i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Halvpension på dag 3, 4, 5, 7, 8 og 11
 • Helpension på dag 10
 • Transfers mellem lufthavn og hotel ved ankomst og afrejse
 • Al transport i Iran i egen bil/minibus med A/C
 • Alle udflugter og adgangsbilletter jf. program
 • Engelsktalende iransk guide på hele turen


Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter Danmark-Iran t/r – billetter koster fra DKK 4.000,- pr. person inkl. skatter og afgifter
 • Visum til Iran (vi hjælper gerne)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Drikkepenge til guide og chauffør

Program

Dag 1: Afrejse fra Danmark
I tager afsted fra Danmark og flyver med et skift undervejs til Shiraz.


Dag 2: Ankomst til Shiraz (M)
I ankommer til Shiraz. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel, der ligger centralt i byen. Efter morgenmaden har I resten af dagen på egen hånd og kan slentre rundt i den smukke by. Shiraz er den femte største by i Iran og er også kendt som poeternes by. Byen kan spores helt tilbage til år 2000 f.Kr., hvor den nævnes på lertavler som et center for lærdom og kunst.


Dag 3: Guided byrundtur i Shiraz (M,F)
Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet af jeres guide, og dagen byder på en spændende introduktion til Iran og i særdeleshed Shiraz. I skal bl.a. besøge Nasir al-Mulk moskeen, Vakil basaren og digteren Hafez’ grav.

 

Dag 4: Heldagstur til Persepolis og videre til Yazd (M,F)
I bliver hentet på jeres hotel af guiden og skal på en dagsudflugt til kongepaladset Persepolis, der ligger ca. 60 km fra Shiraz. Persepolis stammer tilbage fra det 5. århundrede f.Kr. og blev i 331 f.Kr. erobret af Alexander den Store, der plyndrede byen og efterlod den i ruiner. Først i det 17. århundrede blev Persepolis genopdaget. Det er en spændende oplevelse at gå rundt blandt ruinerne, som ikke blot giver et fantastisk indtryk af datidens byggekunst men også leverede nøglen til tydningen af kileskriften. 
Efter frokost går turen videre til Yazd, en køretur på knapt 400 km gennem ørkenen op til det iranske plateauomkring Yazd, der i oldtiden var centrum for zarathustrianismen, den gamle statsreligion i Iran før islam opstod. Zarathustrianismen er en anerkendt minoritetsreligion i Iran på linje med jøder og kristne.


Dag 5: Heldags sightseeing i Yazd (M,F)
Efter morgenmaden byder dagen på en introduktion til zarathustrianismen, og dennes indflydelse i oldtiden såvel som i dag. Da byen ligger i et område, der er isoleret og vanskeligt tilgængeligt, blev den kun lidt berørt af de skiftende krige og er den dag i dag et strålende eksempel på den gamle persiske arkitektur, med et af verdens største netværk af ’qanats’ eller akvadukter. Den isolerede beliggenhed gjorde også byen til et oplagt tilflugtssted for dem, der flygtede fra ødelæggelserne i forbindelse med bl.a. den mongolske invasion.


Dag 6: På egen hånd i Yazd (M)
Dagen er afsat til, at I på egen hånd kan udforske denne spændende ørkenby.


Dag 7: Fra Yazd til Isfahan (M,F)
I bliver hentet på jeres hotel om formiddagen og kører til Isfahan – turen er på godt 300 km og tager ca. fire timer. Undervejs er der mulighed for at stoppe i Naien og se en af de ældste og smukkeste moskéer i Iran.
Sidst på eftermiddagen ankommer I til jeres hotel i Isfahan.


Dag 8: Heldags sightseeing i Isfahan (M,F)
I dag skal I udforske en af verdens smukkeste byer, der byder på en lang række arkitektoniske perler indenfor islamisk bygningskunst. I vil blandt andet opleve den imponerende Emam-plads med Emama moskéen og den nærliggende basar, og byen byder også på ikke mindre end fem ældgamle broer over floden, der hver især har sit specielle særpræg, samt et spændende armensk kvarter syd for floden.


Dag 9: På egen hånd i Isfahan (M)
Dagen i dag giver mulighed for at se nærmere på nogle af de imponerende bygningsværker eller aflægge et besøg i det armenske kvarter – eller I kan vælge at slentre en tur på den imponerende Emam-plads igen.


Dag 10: Fra Isfahan til Teheran (M,F,A)
I bliver hentet på hotellet efter morgenmaden og skal køre den knapt 450 km lange tur til Teheran. Undervejs er der mulighed for at besøge den spændende bjerglandsby Abayaneh, den næsten ukendte by Kashan, der ligger på grænsen mellem ørken og bjerge, samt den hellige by Qom, der ligger 125 km sydvest for Teheran.
Sidst på dagen ankommer I til jeres hotel.


Dag 11: Heldags sightseeing i Teheran (M,F)
Efter morgenmaden går turen ud den pulserende metropol, der er Irans moderne hovedstad. Dagen står i museernes tegn med et besøg på Irans Nationalmuseum med en unik samling, der kan dateres tilbage til 6-7000 år f.Kr., det spændende Abguineh Museum for glas og keramik samt det spændende tæppemuseum med en omfattende samling af persiske tæpper.


Dag 12: På egen hånd i Teheran (M)
Dagen er på egen hånd med mulighed for selv at udforske byens parker og basarer.


Dag 13: Hjemrejse (M)
I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor I skal være i meget god tid – tidspunktet aftales med guiden.


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620