Rejser til Skt. Petersborg

Tag på rejse til Skt. Petersborg i Rusland og oplev byens rige historie og spændende kulturliv. I modsætning til Ruslands hovedstad, Moskva, er langt de fleste af Skt. Petersborgs historiske bygninger bevaret, og visse er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. De unikke bygninger, som er en sammensmeltning af forskellige byggestile, kan ikke opleves andre steder i Rusland. 
Nedenfor er nogle forslag til rejser, programmer og hoteller i Skt. Petersborg. Vi arrangerer også mange skræddersyede ture for individuelle og grupper – så ring endelig på 33 12 20 30 eller send en forespørgsel på info@altrejser.dk, hvis du gerne vil til Skt. Petersborg, og dine ønsker ikke passer med de ture, vi tilbyder nedenfor. Vi sender gerne et pristilbud på lige netop din rejse!


Ruslands vindue mod vesten

Ruslands vindue mod vesten Skt. Petersborg (der udtales Sankt Petersborg) lever op til sit navn som en af Europas smukkeste byer. Med sine over 5 mio. indbyggere er byen samtidig Østersøens største by. Nyd paladserne, museerne, koncertsalene, teatrene, kanalerne, havnen, restauranterne og stemningen, når du spadserer ned ad hovedstrøget Nevskij Prospekt. Har du tid, så besøg den perlerække af sommerpaladser, der findes i omegnen af byen. Hvis du besøger Skt. Petersborg i den lyseste sommerperiode, får du tilmed chancen for at opleve Skt. Petersborgs berømte hvide nætter.

En mægtig by med arkitektoniske underværker

Ruslands 2. hovedstad blev anlagt af italienske arkitekter i 1703. Ophavsmanden var Peter den Store, som interesserede sig lidenskabeligt for skibsfart og havde en drøm om en by, der skulle sikre Rusland adgang til havet. I løbet af 1700-tallet voksede Skt. Petersborg frem og stod som Ruslands “vindue mod Europa” med en forfinet arkitektur og kultur. Frem til 1918 var byen landets blændende hovedstad.

I dag er Skt. Petersborg den mest europæisk orienterede by i Rusland og ikke mindst en kulturel ”hovedstad”, der rummer mange historiske seværdigheder. Byen bliver også af mange kaldt for Nordens eller Ruslands Venedig på grund af Neva-floden, øerne og kanalerne, som på smukkeste vis snor sig igennem den historiske storby.

Udover at være en by med smukke og prægtige arkitektoniske bygninger, rummer Skt. Petersborg også moderne shopping, eksklusive butikker og hyggelige restauranter.

Hvornår er det bedst at rejse til Skt. Petersborg?

Det er muligt at rejse til Skt. Petersborg året rundt – men oplevelsen af byen er vidt forskellig afhængigt af, om du rejser dertil i vinter- eller sommerhalvåret. De varmeste måneder i Skt. Petersborg er juni, juli og august, men det er samtidig også en tid på året, hvor det kan regne meget, og hvor der kan være mange turister. Dog har du om sommeren mulighed for at opleve den årlige White Night Festival, som fejrer, at himlen kun når skumring og aldrig et fuldstændigt mørke. Kan du omvendt godt lide sne og kulde, er Skt. Petersborg smuk at besøge om vinteren. Det er som oftest meget koldt på grund af vind og blæst. Det positive er dog, at der på denne tid af året er langt færre turister, og at prisniveauet også er lavere.

Hvordan er shoppingmulighederne i Skt. Petersborg?

Når du rejser til Skt. Petersborg, er der gode muligheder for at få stillet din købelyst. Nevsky Prospekt er navnet på den gade, du skal finde, hvis du gerne vil shoppe mærker fra de førende modehuse i verden. Er du mere til billigere priser, kan du også handle på Yunona-markedet, hvor du kan finde det meste. Tag gerne derind om lørdagen, hvor der er et stort loppemarked. Holder du af god mad, byder Skt. Petersborg også på en del lokale markeder, hvor du kan købe syltede grøntsager, frisk frugt og lækre oste. Især ”The Market Hall” er værd at anbefale, hvis du gerne vil have stillet din trang til at smage lokal mad.

Er det muligt at kommunikere på engelsk på en rejse til Skt. Petersborg?

Russerne er generelt ikke særligt gode til at tale engelsk. Dog er Skt. Petersborg meget europæisk orienteret, og mange forstår og taler derfor også engelsk. Det kan ikke desto mindre være en god idé at tage en miniparlør eller en sprog-app med. Så er du på den sikre side, hvis du møder en, som ikke forstår engelsk.

Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620