Togrejsen og rejsetips

Nyd livet ombord på toget!

En rejse i tid

Den Transsibiriske Jernbane er en togrejse, der strækker sig over enorme afstande. Men det er også en rejse i tid. Dels fordi du kører igennem 7-9 tidszoner og til sidst ikke aner, hvad klokken er, og dels fordi de russiske togvogne er indrettet på gammeldags manér. Her findes togkupéer indrettet til enten 2 eller 4 personer, alt efter om du rejser på 1. eller 2. klasse. Din kupé er dit hjem under togrejsen. I togkorridoren kan du snakke med dine naboer – og fortsætte snakken, hvis du bliver inviteret ind i deres kupé.

Toget – dit hjem under rejsen

Toget er en hel verden for sig, som man kan gå på opdagelse i. Der findes en restaurantvogn, som byder på varm mad og drikkevarer af en udmærket kvalitet, omend man ikke skal forvente gourmetmad. Restaurantvognen er et oplagt sted at falde i snak med andre rejsende.

Hver togvogn har en togstewardesse, der er ansvarlig for rengøring og orden i toget. I din togvogn vil du desuden have adgang til en samovar med kogende vand, så du kan lave te eller kaffe undervejs. Togvognene er varmet godt op, så du kommer ikke til at fryse. Selv ikke hvis du rejser om vinteren i sibirisk kulde!

Alle togvogne har to toiletter. Der er sædvanligvis ikke bad ombord på toget, dog er der mulighed for bad i chartertogene.

1. eller 2. klasse?

Der er ikke så stor forskel, som man kunne tro. 1. klasses kupéer har to sengepladser, og 2. klasses kupéer har fire sengepladser. På 1. klasse har man mere privatliv, men man snyder måske også sig selv for nye sjove oplevelser og bekendtskaber.

Bemærk! Selvom du køber 1. klasse på toget, er delstrækningen mellem Irkutsk og Ulan-Bator altid 2. klasse. Det skyldes, at man på strækningen mellem disse to byer kun kan køre med 2. klasse, hvis man står på toget i Irkutsk.

I tilfælde af, at der er udsolgt på 1. klasse, tilbyder vi på visse strækninger en 2. klasses kupé til brug af kun 2 personer. Dvs, at I ikke kommer til at dele kupéen med andre.

NB: Ovennævnte er ikke gældende for de to ture, vi tilbyder med luksustog, dvs. tur 5 og 6. Luksustoget tilbydes ikke til lokale rejsende, og det vil være samme tog og kupétype indtil den kinesiske grænse.

Forsikring

For at få visum til Rusland skal man kunne dokumentere, at man har en gyldig rejseforsikring. Har du ikke allerede en forsikring kan vi tilbyde en forsikring med Europæiske Rejseforsikring her.

Vaccinationer

Inden du rejser, anbefaler vi at undersøge hvilke vaccinationer, du har brug for. Du kan læse mere hos Statens Serum Institut på www.ssi.dk eller Danske Lægers vaccinationsservice på www.sikkerrejse.dk. På hjemmesiderne kan du få oplysninger om, hvordan du bliver vaccineret, hvilke vaccinationer, du har brug for, og hvad vaccinerne koster.

Voucher

En voucher er et rejsedokument, som udstedes af rejsebureauet. Af voucheren fremgår det, hvilke serviceydelser, du har købt. Adresse og kontaktperson på rejsebureauets partner i det pågældende land er også anført. Hvis en ydelse mangler, mens du er ude at rejse, skal du henvende dig til vores partner, som vil sørge for, at manglen eller fejlen bliver udbedret hurtigst muligt.

Valuta

”Skal jeg tage kontanter, kreditkort eller rejsechecks med på rejsen?” Du kan sagtens medbringe det hele, men det er ikke nødvendigt. I alle store byer kan du altid hæve penge i banker eller pengeautomater. Ofte har du imidlertid brug for små kontantbeløb umiddelbart efter indrejse eller når du er på udflugt udenfor byerne. Du kan medbringe både EUR og USD, da begge typer valuta er tilgængelige i alle lande. Nogle gange kan du betale direkte med EUR eller USD på markeder, men sædvanligvis skal du veksle til lokal valuta.

Rejsebetingelser

Ved køb af rejsen gælder de almindelige betingelser for rejser med den Transsibiriske Jernbane.

Rejsebestilling

Vi anbefaler, at rejsen bestilles i god tid, og senest 50 dage før afrejse, specielt hvis turen går igennem de tre lande, hvortil der kræves visum.

Volt & elektricitet

Rusland, Mongoliet og Kina bruger 220V, mens Japan bruger 100V.

 


TIDSZONER

Timer foran i forhold til Moskva Skt.Petersborg +0
Vladimir +0
Perm +2
Ekaterinborg +2
Omsk +3
Novosibirsk +3
Krasnojarsk +4
Irkutsk +5
Ulan Ude +5
Ulan Bator +5
Harbin +5
Beijing +5
Khabarovsk +7
Vladivostok +7

Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620