Gorny Altai i maj – når ”vandfaldene vågner”

Altai er Sibiriens perle, et sted af uforglemmelig skønhed. Om foråret, når sneen smelter, og de enorme vandmasser vælter ned fra bjergene, siger russerne, at ”vandfaldene vågner”.

Altai er på UNESCOs Verdensarvliste og er af uvurderlig værdi for geologer og arkæologer.

På denne rejse rejser I gennem en ufattelig smuk natur, hvor der sjældent kommer turister, og I lærer om livsbetingelserne for de mennesker, som bor i denne afsides del af Sibirien.  


 

Info

Novosibirsk
11 dage/10 nætter

Afrejse 2020:
30/04-10/05-2020

Pris pr. person: DKK 8.590,- ved 2 personer.

Tillæg for enkeltværelse (på hotel): DKK  1.295,-  

NB! Det er muligt at bestille hele træhytten mod tillæg: DKK 1.780,-

 

Prisen inkluderer:

 • 1 dag på hotel i Novosibirsk , 4  nætter på økohotel i Ust-Koksa, og 5 nætter i i træhuse iflg. program. Træhusene er til 6-8 personer og udstyret med køjesenge, et bord og en bænk.
 • Helpension, startende med frokost på dag 2 og sluttende med morgenmad på dag 10.
 • Transport med bus fra Novosibirsk til Ust-Koksa t/r.
 • Transport lufthavn-hotel i Novosibirsk t/r ved ankomst og afrejse
 • Udflugter iflg. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Specialudstyr (telt, måtte, sovepose, rygsæk mm.)
 • Turistvisum til Rusland.


NB: Der er krav om fingeraftryk ved visumansøgninger til Rusland, og dette foregår i København. Alt Rejser hjælper jer igennem processen.

Man skal have en særlig tilladelse til Ust Koksa, som Alt Rejser naturligvis står for.

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter til/fra Novosibirsk. Flybilletter fås fra ca.kr.4.500. Kontakt os for bedste pris på flybilletter!
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Personlige udgifter, såsom drikkepenge
 • Ekstra nætter på hotel i Novosibirsk hvis man ønsker forlængelse af opholdet
   

Bemærk, for en bedre akklimatisering kan man ankomme 2-3 dage før turen starter (mod tillæg). Ring for pris.

 

Program

Dag 1, 30.04 Købehavn-Moskva-Novosibirsk.

Fly København-Moskva-Novosibirsk. Ankomst til Novosibirsk midt på dagen. Transport til hotel, hviletd. 

Dag 2, 01.05 Ankomst til Novosibirsk

Afhentning fra hotellet ca. kl.9. Turen går langs den berømte Chuysky Tract, en kendt handelsrute mellem Rusland og Kina. Bussen kører langs Kanskaya-steppen og stopper ved starten af Uymoskaya-dalen. På busturen passeres forskellige landskaber og naturområder, som giver et uforglemmeligt indtryk af denne unikke region i Asien. Turen er på ca. 825 km fra Novosibirk og vil tage ca.10 timer. Der er ingen måltider inkluderet på denne dag og heller ikke på busrejsen. Ankomst til Ust-Koksa kl. ca. 22. Ved ankomsten udleveres det nødvendige udstyr til den videre rejse, og guiderne vil fortælle om de kommende spændende dag. Aftenen er sat af til at møde jeres medrejsende. Overnatning på øko-hotel

Dag 3, 02.05   Altajbjerget

Dagen til trekking på Altajbjerget, Efter frokost en tur ud i omegnen. Morgenmad og aftensmad på café, frokost på spejdermanér. (8km trekking).  Overnatning på øko-hotel

Dag 4, 03.05 Møde med en klog mand

Møde med en klog mand, der kan fortælle en fascinerende historie om urternes helbredende egenskaber i Gorny Altaj. Mødte slutter med en te-ceremoni med prøvesmagning af aromatisk urtete med honning og stenbagte pandekager. Frokost picnic og afskedsmiddag om aftenen. (40km kørsel og 1-2km trekking). Overnatning på øko-hotel

Dag 5, 04.05 Ridetur

Ridetur på ca. 10-15 km til Uymon-dalen. Dalens og omgivelsernes smukke natur er legendarisk - selv de lokale bliver dagligt bjergtaget af de skiftende farver og solens spil i dalen og de omkringliggende bjerge. Efter aftensmaden på café kører I ca. kl. 20 mod Novosibirsk, hvor I ankommer næste morgen. Overnatning på øko-hotel

Dag 6, 05.05 Multa-Maralnik - Nedre Multa-sø

Efter morgenmaden kl. 9 starter turen med at køre til provinsbyen Multa-Maralnik, hvorfra I trekker viderelangs Multa-floden op til Øvre Multa-sø, som ligger i 1710 meters højde.  Søen har meget rent vand, og på en stille dag spejler skyerne og de omkringliggende bjerge sig i søens spejlblanke overflade. Dagens måltider tilberedes på spejdermanér. Overnatning i træhuse. (410km i bil (GAZ 66* - se nedenfor), 13km trekking). 

Dag 7, 06.05 Tur til Mellem Multa-sø.
Bjergpasset løber langs Nedre Multa-søen, hvorefter Mellem Multa-søen viser sig. Trekkingruten går over et sted kaldet "Shumy". Det er en naturlig dæmning mellem de to søer, som er dannet af store sten; nogle af dem er 20 meter i diameter. Vandet, som løber gennem dæmningen, frembringer en høj lyd. Det skaber en skarp kontrast til stilheden ved søerne. Dagens måltider tilberedes på spejder-manér. Overnatning i træhuse (14 km trekking)

Dag
8, 07.05 Kuyguk-søen

Denne dags trekking går langs Kuyguk-søen. Turen slutter ved campen, som ligger blandt de majestætiske sibiriske fyrretræer ved siden af det vidunderlige Kuyguk vandfald (25 meter). Dagens måltider tilberedes på spejder-manér. Overnatning i træhuse (20 km trekking).

Dag 9, 08.05 Krepkie-søerne
Tid til afslapning. Udflugt til Krepkie-søerne, som betyder "Stærk". Søerne ligger i 2000m højde og byder på en udsigt til fantastiske vandfald på 30-40m. Dagens måltider tilberedes på spejdermanér. Overnatning i træhuse. (20km trekking).

Dag 10, 09.05 Langs Multafloden

Trekking ned langs Multa-floden. På vejen ned besøger I Øvrige Uimon landsby - en af de ældste landsbyer i Ust-Koksinsky området. Landsbyen blev grundlagt af en gruppe såkaldt "gammel-troende" fra den russisk-ortodokse kirke for omkring 300 år siden. I landsbyen er der to muséer: Et for den berøme russiske maler  Nikolai Roerich og ét for de "gammel-troendes" religiøse traditioner og kultur. Morgenmad og frokost tilberedes på spejdermanér. Aftensmad på café. Overnatning i træhuse. (13 km trekking og kørsel i GAZ 66).

Dag 11, 10.05 Afrejse fra Novosibirsk
Ankomst til Novosibirsk
ca. kl.8, hvor I bliver kørt direkte til lufthavnen. Der er ingen måltider inkluderet på denne dag.

 

* GAZ 66


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620