Udflugter i Skt.Petersborg

Nedenfor et udvalg af vore mange udflugter med guide i Skt.Petersborg. Mange af udflugterne kan kombineres, f.eks. Peter-Paul fæstningen og Isaak-katedralen. Derudover kan vi tilbyde, at I bliver hentet i lufthavnen og herefter får en bytur på ca. 3 timer.

Turene kan gennemføres med engelsk- eller dansktalende guide, og nogle af turene kan besøges med offentlig transport, hvilket bliver en billigere løsning end hvis man bliver kørt i privat bil t/r.

 

Sightseeing til fods på Nevskij Prospekt

“Der findes intet skønnere sted i verden end Nevskij Prospekt, i hvert fald ikke i Skt. Petersborg…’” – således skriver den russiske digter Gogol og han har ganske ret: Nevskij Prospekt er vitterligt meget smukt og indtagende – og byens absolutte centrum. Den er med sine utallige paladser, palæer og smukke butikker hvad Champs Elysees er for Paris og Kurfrürstendamm for Berlin. Og så er den fuld af historier…


Peter-Paul fæstningen

Det var her, det første af Skt. Petersborg blev anlagt i 1703. Rusland kæmpede mod Sverige under Den store nordiske Krig og fæstningen blev anlagt som militær forpost mod Østersøen den 16. maj. Det er denne dato, der herefter er blevet Skt. Petersborgs fødselsdag. Fra 1718 blev fæstningen til politisk fængsel, og i 1921 blev den omdannet til museum. I løbet af 17- og 1800-tallet blev der bygget adskillige andre bygninger indenfor fæstningens mure. Blandt andet Peter-Paulskatedralen, der blev bygget mellem 1713 og 1732 i stilen i hollandsk barok.
Lukkedag: onsdag samt sidste tirsdag i måneden.


Sankt Isaak- Katedralen

Dette bemærkelsesværdige monument er Sankt Petersborgs største katedral. Katedralen rummer 7.000 personer og har den tredje største kuppel i verden (101,5 m. høj!). Det skorter ikke på bemærkelsesværdige tal: Det tog 40 år at bygge katedralen, og mere end 200.000 kunstnere tog del i arbejdet. Interiøret er overdådigt dekoreret med 43 forskellige stensorter, heraf 14 former for marmor. Her er 62 mosaikker, 112 solide granitsøjler, der hver vejer 114 tons, og 400 monumentale bronzeskulpturer. Men det mest betagende syn er fra kuplen, hvor der er udsigt over hele byen.  

Lukkedag: onsdag


Eremitage-Museet

Et af højdepunkterne i Sankt Petersborg er en af verdens største kunstsamlinger og et af verdens fornemmeste museer: Eremitage-museet. Museet fylder fem bygninger: Vinterpaladset, Den lille Eremitage, Den gamle Eremitage, Den nye Eremitage og Eremitageteatret. Alle bygningerne er indbyrdes forbundne med smalle passager og udgør et samlet hele. Museet rummer mere end 2.800.000 kunstgenstande (!), hvoraf mange ikke er udstillet, fordi der ganske enkelt ikke er plads til at udstille dem alle. Her er kunstgenstande fra førhistorisk tid frem til i dag. Særlig berømt er samlingen af Vesteuropæisk kunst, der bla. indeholder malerier af Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rembrandt og de franske impressionister.
Lukkedag: mandag
 


Det Russiske Museum

I 1895 (under Nikolaj II) blev der udsendt et kejserligt dekret om grundlæggelsen af et særligt museum ved navn “Aleksander III’s Russiske Museum”. Tre år senere blev det åbnet i Mikhajlovsk paladset i Sankt Petersborg. I dag rummer museet verdens største samling af russisk kunst og skulptur. Der er 370.000 udstillede kunstgenstande, og man kan her følge den russiske kunsts udvikling fra 900-tallet frem til i dag.
Lukkedag: tirsdag


Kristi Opstandelses Katedralen (Blodskirken)

Den imponerende katedral, der er bygget med Vasilij-katedralen på Den Røde Plads i Moskva som forbillede, er opført mellem 1882 og 1907. Katedralen er rejst af Aleksander III på nøjagtig det sted, hvor hans fader, Aleksander II, blev offer for et dødeligt attentat, deraf katedralens tilnavn, ”Blodskirken”. Indvendigt er katedralen dækket af mosaikker udført af berømte russiske kunstnere som V. Vasnetsov og M. Nesterov. Katedralen er nyrestaureret og blændende smuk. Myndighederne debatterer, om katedralen skal gives tilbage til Den Ortodokse Kirke eller forblive et museum.
Lukkedag: onsdag

 


Sankt Aleksandar Nevskij Klosteret

Aleksander Nevskij Klostret blev opført allerede i 1713 på det sted, hvor man mente, at den russiske nationalhelgen og helt Aleksander Nevskij i 1200-tallet besejrede svenskerne ved Neva-floden (deraf fik han sit navn Nevskij). I klostret findes den smukke Treenighedskatedral og to berømte kirkegårde, Tikhvin og Lazarus kirkegårdene, hvor mange eminente russiske kulturpersoner og aristokrater blev begravet fra frem til det 20. århundrede. Her ligger blandt andet Fjodor Dostoevskij begravet.


Jusupov Paladset

Jusupov Paladset er et af de allersmukkeste og også mest historisk interessante ikke-royale paladser i Rusland. Det er først og fremmest kendt som stedet, hvor Rasputin blev myrdet den 17. december 1916. I værelserne, hvor dette skete er der idag indrettet scenarier med voksdukker, der forestiller de sammensvorne, bl.a. den unge Felix Jusupov og Rasputin.

Men selve paladset er også meget smukt indrettet. Bemærkelsesværdigt er særligt paladsets eget teater og det smukke, mauriske værelse.

 


Peterhof Palads og Park

30 km vest for Sankt Petersborg ligger et barokensemble af uovertruffen skønhed: Peterhof. Paladsensemblet blev bygget af Peter den Store med det beskedne formål at overgå solkongen Ludvig XIVs slot i Versailles. Døm selv om det lykkedes! I Peterhof er der betagende bygninger, springvand og haver. Der er også små drillerier rundt om i haverne, som tsaren selv var ophavsmand til: Springvand, der går i gang, når man sætter sig på en bænk, springvand, der sætter i gang over gangstierne på bestemte tidspunkter i løbet af dagen.
Lukkedag (paladset): mandag samt sidste tirsdag i måneden.
NB: Denne tur kan om sommeren også gennemføres med båd fra Skt.Petersborg.


Pavlovsk Palads og Park

Et superbt paladsensemble fra slutningen af 1700-tallet. Katarina den Store forærede paladset til sin søn Paul den Første. Det er skabt af den skotske arkitekt Charles Cameron i 1780’erne og indeholder en fornem samling af bla. italiensk skulptur og russisk malerkunst. Arkitekturen er i sig selv imponerende og adskiller sig fra paladserne i Pusjkin og Peterhof ved at være opført i klassicistisk stil, hvor de andre er typiske repræsentanter for den russiske barok. Paladset blev som mange andre bygninger temmelig medtaget under 2. Verdenskrig, men er genopført i perfekt stand. Den 600 ha. store have, der dyrker en blanding af engelsk og fransk stil, er et vidunderligt sted at tilbringe en varm sommerdag.


Pusjkin Palads og Park (Tsarskoe Selo)

Katharina-paladset i byen Pusjkin (tidligere Tsarskoe selo) ca. 25 km. syd for Sankt Petersborg er et fascinerende monument over arkitektur og havekunst fra 1700- og 1800-tallet. Paladsets tre parker har et samlet areal på 600 ha, hvor der er opført mere end 100 bygninger og monumenter: Ensemblets samlingspunkt er selve Katharina-paladset, et af de ypperste eksempler på russisk barok. Paladset indeholder store samlinger af møbler, russisk og vesteuropæisk malerkunst, porcelæn, rav, våben, skulpturer og meget mere. Paladset blev beskadiget under 2. Verdenskrig, men blev over en lang årrække genopført efter krigen. I 2003 stod det berømte Ravkammer genopført. Efter at være blevet røvet af nazisterne under 2. Verdenskrig, er værelsets vægge nu igen fuldstændig genskabte og beklædte med rav.


Fabergémuseet

Skt.Petersborg har endelig fået sit eget Fabergé-musuem.
Museet er ejet af fonden “The Link of Times” og har til huse i det elegante Shuvalovpalads ved Fontanka. Samlingen indeholder mere end 4000 kunstgenstande fra sent 1800-tallet og det tidlige 1900-tal, deriblandt ni af tsarfamiliens påskeæg. Her kan man også se værker af andre russiske guldsmede og en lille privat samling af Renoir-malerier.
Lukkedag: fredag


Minikrydstogter

Fra Skt.Petersborg kan du tage på minikrydstogt på Ladoga og Onega. Nyd den smukke natur og besøg Valaam, Kizhi, Mandrogi eller Sortavala.
Kontakt os venligst for mere information.


Alt Rejser
Email: sales@altrejser.dk
Phone: +45 33122030
Url:
cash, credit card
Vesterbrogade 6 D
København V, 1620